Får jag checka ut nu? Nähä okej, inte det..


Jag är helt slut efter den här söndagen. Mina knän hatar mig (tillbringa inte hela dagen i jodphurs, tips från coachen) och det känns som att jag ska somna vilken sekund som helst. Måste plugga först, tho. Älskart.
 
Blev iallafall en dömysig uteritt för mig och Vision idag, hon började med att vara tittig och spänd - men det släppte så fort vi började arbeta. Då var hon kalasfin. Fokuserade bara på att få henne rund, låg och lösgjord. Hon var nog lika nöjd som jag över det!
 
Nu ska jag dyka ner i ridhandboken ett par timmar och tagga teoriprov imorgon. Förhoppningsvis ska jag väl kunna det mesta, annars är det la tragiskt. Vad gör jag annars på hästryggen? Nighty night

Söndagar är vilodagar, my ass..

 
Moooorning! Efter att ha fixat klart i stallet åkte jag iväg med Maria till Maxi en sväng, var så skönt att få ventilera sig lite om allt möjligt. Det behövdes! Sedan hann jag inte mer än innanför dörren innan Magnus ringde, så i eftermiddag blir det jobb för min del. Och plötsligt hade jag massor på min to-do-list. Varför hamnar alltid allt på söndagar? 
 
Så nu ska jag skynda mig ner till stallet så jag hinner rida lilla hästen innan jag skyndar vidare till Svesgård, på det ska jag också hinna tvätta Visions box, promenera och göra färdigt allt för kvällen, hämta ut kraftfoder och plugga. Nej jag har ingen söndagsångest alls, vad pratar du om?

Making babysteps

 
 
 
Joggingpass på schemat för Vision idag. Min tanke var att jogga henne låg och rund, rulla på lite böjda spår, skolor och förvänd galopp - dock är det inte alltid det lättaste att jogga henne.. Särskilt inte om hon inte är på humör för det. Helst ska hon vara lite trött. Idag var en sådan dag.
 
Hon var lite spänd, springig och låtsades vara rädd för hörnen mot läktaren.. Försökte aktivera henne så mycket jag kunde utan att pressa henne för hårt, med tanke på att målet med passet. Hon lugnade dock ner sig relativt snart och jobbade på rätt bra. Vänstergaloppen släpper mer och mer för varje pass! För ett par månader sedan fick man kämpa bara med att få igenom ställningen, nu börjar hon faktiskt bli trevlig att rida i det varvet också. 
 
Making babysteps. Och min förbannade handställning. Måste verkligen fixa till den. Kunde inte valt en mer komplicerad sport va, ju mer jag lär mig desto mer inser jag att jag inte kan. Och det mest frustrerande är att man inte kan träna 10 timmar om dygnet - det närmaste träning jag ska göra just nu, är att hoppa i duschen och planka i sängen. Känns som ett bra och utvecklande val. Really.