Så mycket kärlek och smärta på samma gång

Jag vet inte hur många gånger jag har satt mig ner för att skriva det här inlägget. För att få ut de där förbannade känslorna som bara gnager. För att förklara allt och slippa alla frågor. Eller för att bara förstå allt själv. Jag ligger mitt emellan nej och ja, flyter runt i ett stort kanske som ingen kan ge mig svar på.
 
 
Det är i sånna här lägen jag saknar alla där hemma. Nästan särskilt Raggebus. Världens bästa pojke som är både kramgo och oftast kan få en på bra humör. När inget funkar med ridningen märks och känns det extra mycket när man bara har en häst att rida.. För ärligt, det är jävligt tungt nu. 
 
W blev halt, igen. Så hon har skrittats i nästan en vecka, och idag var vi på kliniken för att kolla upp henne. Om man ska se det positivt så var hältan MYCKET bättre. Hade man inte vetat att den var där sedan innan så hade man inte märkt den. Den var 0,1-0,2 gradig kanske? Böjprovet dansade hon igenom. Däremot markerade hon i ryggen.. Så hon ska äta metacam, och sedan ska hon på återbesök och kollas av en kiropraktor om 2 veckor. Men jag vet inte, jag tvivlar.
 
Det känns som att nu när hon har vilat, har också lederna fått vila och blivit bättre. Även om hon skulle vara ren på återbesöket, är det inte alls säkert att hon håller. Det blev komplikationer så snabbt av igångsättningen. Så jag tror det kommer visa sig ganska snabbt när jag rider igång henne igen (den här gången en vanlig igångsättning), särskilt om jag rider som vanligt och börjar rida henne ordentligt.
 
 
Så mycket kärlek och smärta på samma gång.
 
Jag älskar den här lilla hästen över allt annat. Hon är så speciell, på något sätt. Det finaste jag har. Och det är väl därför det gör så förbannat jävla ont, för jag har väl tappat hoppet lite. Jag har gjort och gör allt för att skydda henne från allt ont, men ändå räcker det inte. Livet är så jävla orättvist.

Så mycket kärlek


Trots att jag har haft en bra helg, och egentligen bara varit borta från mitt hjärta ett par timmar, var det skönt att komma hem och få pussa på henne. Jag och Anna åkte igårkväll in till Emma i Kullavik, och idag har vi varit hästskötare på par-SM i gymkhana! Roligt att se en lite mer annorlunda sport och tävling, och ännu roligare när de dessutom tog hem guldet ;)

Hur som helst fick W jogga lite idag. Red först på travbanan och avslutade i paddocken. Hon var lite spänd och tittig, men annars kändes hon rätt fin. Däremot när jag började med voltarbetet så tyckte jag att hon gick lite kortare med ett framben.. Samma ben som hovslagaren förstört ena hoven mest på. Satt av och longerade henne kort, och well.. Vad ska man säga? Jag hoppas att det bara beror på skoningen och att det inte är ytterligare någon inflammation som spökar.. Ska longera henne imorgon igen på mjukare underlag och se hur det ser ut. Vill bara skjuta mig själv om det är något allvarligare än så.. Orkar inte.

It's friday friday

Freeeedag! Idag har varit en bra dag. Jag har checkat av vårt första matteprov - som väl kändes sådär egentligen.  Hm well. Däremot kunde jag vara med med W på NIU träningen idag! 20 minuter innan vi skulle börja kom Catarina och sa "Ida! Du kan väl vara med idag så jag får kika på din ponny?", eh ja, självklart. Har aldrig bytt om, hämtat W ur hagen och gjort iordning henne på så kort tid ;) Inte alltför nöjd poa kanske, hon gillar ju inte när man skyndar sig med henne. Men fin var hon!
 
Vi jobbade med utbildningsskalan - lösgjordhet och rakriktning. Red lite volter, framdelsvändningar, rakriktning etc på kvartslinjen. Jag tyckte faktiskt att både jag och hon skötte sig bra, idag fick jag kvittot på att allt jobb, allt perfektionistarbete och träning gjort resultat! Var lite tveksam på hur rakriktningen skulle gå - MEN hon var inte så oliksidig som jag kanske uppfattat henne som, utan bara lite. Fast då är jag å andra sidan perfektionist, "felen" känns större än vad de egentligen är ibland. Det var roligt iallafall! Det var en svettig men nöjd ponny som fick gå ut i solen.
 
Nu ska vi ut på en liten promenad innan jag nattar henne för dagen. Älskar att vara ute i stallet på kvällen, när det är lugnt och skönt. Så himla mysigt. Det är verkligen där jag hämtar all energi och motivation till vardagen!