Lazy Sunday


CONTINA Z | -08 | Contact vd Heffinck - A Lucky One
 
Upp halv 8 för att ha stalltjänst och skola till strax efter 4, sedan linda, promenera och göra färdigt Vision. Därefter hem, slänga på sig ridkläderna och gå till nästa stall 2 km bort, äta middagen på vägen och rida 4 hästar. Så har mina dagar sett ut, i princip! Nästa vecka kommer nästan se likadan ut, and I can't wait, på riktigt. 
 
Äntligen börjar saker falla på plats. Jag börjar hitta en ridning som kommer ta mig till nästa nivå mer och mer - även om det är en bra bit kvar att jobba på. Men skam den som ger sig! När vaderna värker vet man att man gjort något rätt iallafall ;) Jag är så himla glad över att ha fått möjligheten och förtroendet att få rida dessa fina hästar den här veckan! Det har både varit otroligt roligt och väldigt nyttigt. För att utvecklas och ta sig framåt är det timmar i sadeln som krävs, timmar som är svåra att få ihop när man bara rider en häst. Försöker suga i mig så mycket som möjligt och njuter av varenda sekund! Livets liv.
 
Idag hade jag däremot bara två hästar på schemat utöver stalltjänsten, så jag passade på att ta det lite lugnt och ha en night off. Smorde sadelgjordar, sadel och alla träns, tog en promenad och njöt av lite ensamtid. Efter att allt varit lite som rocky road så kändes det verkligen som balsam för själen! Tolka mig rätt, det är nice att bo ihop med flera härliga tjejer som delar samma hästintresse - men ibland så är det bara så himla skönt att kunna vara själv. Sometimes you need to step outside, get some air, and remind yourself of who you are and who you want to be. Och med det sagt så checkar jag ut for today.

Where are you now that I need you?

Krigar mig fram

 

Ibland önskar jag bara att jag hade nära hem. Att kunna åka hem över en helg, andas och släppa allt för en stund. Helst igår. Jag är inne i någon down-period, eller vad man kan kalla det. Där det känns som att allt går fel, Vision är halt så vi kan inte träna, jag saknar mormor och känner mig typ som jordens ensammaste människa. Det är så jävla lätt att tappa bort sig själv när man umgås med så många människor dagligen, med starka personligheter och åsikter.

 

Why are you trying so hard to fit in, when you were born to stand out? 

 

 
Anyways, hej kompisar! Ganska precis efter att jag skrivit att "yes min häst är inte halt längre!" så gick hon omkull i hagen, och blev halt igen.. ha-ha. Så i måndags var vi ner till kliniken för att säkerställa att hon inte dragit sönder något. Troligtvis är det bara muskulärt, men hon äter metacam för att påskynda det hela och promeneras bara. Hon är vansinnigt pigg, och det är inte det enklaste att hålla henne i schack.. så just nu står hon bara i sjukhage halvdag, för att inte fläka sönder sig i hagen.
 
Eftersom jag inte har någon egen häst att rida fick jag låna lille Hugo här om dagen! Startade honom i en pay & jump, har aldrig suttit på hästen innan och så kliver vi in och nollar 100 och 110 med två bra rundor? Väldigt kul! Jag behöver ju rida mycket, på olika hästar i olika sammanhang.
 
Så det blir ingen semester för min del, även om min häst har det ;) De två närmsta veckorna kommer jag att rida 4-5 hästar nästan varje dag, hur kul? Utöver det ska jag banne mig träna ordentligt själv! Jag har gett mig fan på att ta mig själv och min ridning till en helt ny nivå. Det har alltid varit tanken, men skillnaden nu är att jag faktiskt har folk som vill hjälpa mig med det bakom mig. Det är en ny grej för mig. Jag har alltid gjort så mycket på egen hand, gått hem och analyserat, löst problem, tagit mig vidare. Jag har alltid haft ett stöd, mer eller mindre bollplank, men inte på det sättet. Jag vet inte vad jag har gjort för att förtjäna det, men jag kunde inte vara mer tacksam.