Dagens ridpass

 
Idag var det trim i paddocken på schemat! Jag fokuserade på det lösgörande arbetet, övergångar, form och takt. Vision började med att vara lite tom, framåt gick hon - men inte från bakdelen, över ryggen och överlinjen fram till bettet. Krullade gärna ihop sig och släppte ryggen. Fick jobba en del med övergångarna och sidvärtsrörelser för att få henne aktiv, och sååå fin hon blev sedan! Mjukt och fint stöd, bra form och fjäder.
 
Nu är det ett tag sedan vi verkligen har trimmat den förvända galoppen, så passade på att ta med den också. Det tog emot lite i början, men i slutet kunde jag verkligen hålla ihop henne och arbeta galoppen. Voltspår, korta och länga. Riktigt roligt! Hon har haft väldigt svårt för den förvända galoppen i höger varv, eftersom hon har varit väldigt svag i höger bak. Men nu känns det som att hon blir mer och mer liksidig och ridbar för var dag som går. Dagens ridpass var ett härligt kvitto på den utvecklingen! Avslutade dessutom med att trava ner henne i den lägsta form vi någonsin lyckats med - score.

Happy Mothers Day

 
Morning sunshines! Och grattis till världens bästa mamma på morsdag! Min älskade mamma som alltid ställer upp, i alla lägen, supportar och gör allt hon kan för att jag ska få kunna hålla på med det jag vill. Vad vore jag utan henne? Idag går tankarna såklart också lite extra till min fantastiska mormor 
 
Var ute tidigt i stallet imorse och pussade på lilla hästen innan hon fick komma ut i hagen, men var så sjukt trött så gick upp och la mig igen direkt efter. Nu ska jag slänga i mig lite frukost, sedan blir det trim i paddocken! Ikväll är det jobb på schemat, och ännu mer plugg. Härlig söndag.. Men snart är det över! Peppar peppar

Lyckligare häst får man leta efter

 
Äntligen lite uppfräschning av bloggen! Stort tack till Nora för hjälpen med designen! 
Skitväder hela dagen idag, så jag har hållt mig inne och pluggat. Inte en enda dag har jag somnat tidigare än kl 3 på natten, just för att jag suttit med så sjukt mycket uppgifter.. Ikväll är inget undantag. Ska bli riktigt skönt när allt är klart och jag mer eller mindre kan checka ut för sommarlov, thank god.
 
Det sprack iallafall upp på eftermiddagen, så jag och Vision passade på att rida ut i den lilla sol det bjöds på. Vision var hur glad som helst och bara sprudlade av energi. Vad jag tycker om henne, min favorit. Joggade henne lite lätt i början, men hon hade så himla mycket energi så jag lät henne brassa på och busa av sig. Snacka om lycklig häst! Hängde lite löst ett tag som hon bockade, haha. Avslutade med att jogga ner henne igen samtidigt som hon frustade i varje steg. Ibland måste man få ponnybusa även om man är stor. Är det något jag aldrig kommer växa ifrån så är det nog det. Finns det något härligare så säg!