Äntligen Scandinavium!!
Wednesday morning


På onsdagarna börjar jag redan halv 7 i stallet. Rena kriget att komma upp ur sängen, men otroligt skönt när stallet är klart och hästen riden redan innan kl 11!

Idag på NIUn tränade vi på att länga och korta galoppen mellan två punkter. Antingen två vändpunkter på volten eller efter långsidorna på fyrkanten. Vi skulle utmana oss med att rida så få galoppsprång som möjligt på ena sidan, och så många som möjligt på den andra. Vision skötte sig över förväntan och gjorde det bra, trots att vi ett tag låg och rullade efter varandra! Jag valde att jobba med vändpunkterna för att ha lättare att få ihop henne efter längningen. Vi fick ihop så det skiljde 5-6 galoppsprång! Målet är att kunna rida med 10 galoppsprångs skillnad (10-20) om ett par veckor 🙏 Sedan fortsatte vi att jobba över små hinder med volter och vändningar på en linje för att kontrollera att de väntade. Förra veckan hade Vision jättesvårt med att sätta under sig och vända på så små volter utan att bli stark, sätta upp huvudet och dra. Idag var det inga som helst problem! Jag hade nästan för lite ben.. Haha. Men roligt var det, älskar att känna så stor utveckling på så kort tid! Finns ingen större motivation än det.

21 timmar till Scandinavium

Imorgon smäller det, Scandinavium och GHS! Det bästa med denna skola, gratis inträde på GHS. Lyx eller vad? Imorgon mjukstartar vi med Pether Marknes clinic, Morgondagens vinnare (där Antonia från åk 2 rider!) och Krafft YR Cup. Det blir faktiskt första gången jag är där. Tyvärr missar jag de roligaste klasserna på torsdag eftersom jag åker hem på kvällen.. Men får väl följa det på tv istället!
 
Mest taggad är jag nog till Pether Marknes clinic och mässan! Pether Markne är ju mer eller mindre tränarguden själv, så jag kommer sitta med anteckningsboken i högsta hugg och skriva ner allt. Tips, tankar, övningar.. you name it. Känner mig lite mer till mods efter dagens träning hos Sven, så kan äntligen släppa andra känslor för ett tag och fokusera på att bara njuta av att andas Grand Prix luft.
 
 
Det är här jag hör hemma.