Ny vecka

 
Hallå måndag! Idag har varit en sån där dag då jag egentligen inte har gjort något eller har några planer, cyklade till hästarna imorse, släppte ut dom och gjorde färdigt stallet. Sedan hem igen och ut med hundarna. Har kollat Rolf-Göran Bengtssons film för säkert 10onde gången gillt och det kliar så mycket i fingrarna efter att få börja träna igen.. Bara ett par dagar bort, peppar peppar!
 
Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Igångsättning - skritt/travarbete
Torsdag: Igångsättning - skritt/travarbete
Fredag: Igångsättning - jogging skritt/trav/galopp
Lördag: Igångsättning - jogging skritt/trav/galopp
Söndag: Första ordentliga markarbetet!!
 
Eftersom hon inte har vilat helt utan hållts igång och skrittats, kommer igångsättningen gå relativt fort. Försöker bara hålla henne låg och jogga in henne i markarbetet. Fingers crossed att hon håller sig i skinnet och är mjuk och fin! Att ta itu med en het och stark dam som inte har något annat än SLÄPP-MIG-FÖR-HELVETE i huvudet är nog den enda egenheten som jag inte längtar efter.. ;)

Sommarens planer och mål

 
Vision har haft 2 veckors sommarvila. Eftersom vi strök oss från Åby och tog hem henne till Norrland, så hamnade vilan mer eller mindre perfekt. Missar inga träningar eller tävlingar. Dessutom tror jag hon behövde det, hon har haft en ganska tuff termin och började kännas slut i kroppen.
 
Nu är hon fulladdad med energi, har ju ändå hållt igång henne med skrittarbete under vilan just för att hon inte ska koka över. Eller ja, sist fick jag henne inte ens att skritta för att hon bara taktade hela vägen.. Så det ska bli hyfsat skönt att sätta igång henne igen, haha!
 
Ska sätta mig ner och göra ett ordentligt schema för henne igen, men det ska bli riktigt roligt att komma igång. Har bokat in både träningar och tävlingar vi ska vara fit for fight för!
 
Bland annat ska vi om bara någon vecka vara med på en träningshelg för Micke Schultz. Det var hur längesen som helst som jag var med på en riktig träningshelg, så det ska bli superroligt. Vet inte jättemycket om Micke faktiskt, men vad jag har hört så ska han vara väldigt duktig och har väl dessutom mer eller mindre tagit hela Piteå Ridklubb till eliten. Hoppas bara att min häst har lite lydnad kvar i sig..
 
Men det blir nog superbra! Målet är att rida 110 igen när jag kommer tillbaka till Kungsbacka, så får vi ta det därifrån sedan. Ska bli så skönt att komma igång igen. Saknar att träna, tävla och sätta upp mål big time.
 

Driven to greatness

 
Viljan att lyckas måste alltid vara större än rädslan att misslyckas. När jag höll på med friidrott ville jag bli nästa Carolina Klüft. När jag höll på med slalom ville jag bli nästa Anja Pärson. Och när jag började med hästar, ja då ville jag bli nästa Malin Baryard. Jag är en naiv drömmare som vill bli en av de bästa i världen, oavsett vad det handlar om. En liten tjej från en byhåla, med lite för stora drömmar, lite för mycket vilja och lite för mycket envishet. Sån är jag.
 
Jag vill vara den som lyckas against all odds. För sån är jag. Kommer jag att lyckas? Who knows. Chansen är kanske 1 på 100. Ändå är det den där lilla, lilla chansen som driver mig. Vansinne? Förmodligen. Men tänk om.
 
Någonstans tror jag ändå att vi kan göra precis vad vi vill. Jag tror, att vi alla är väldigt komplexa - vill vi flyga, så flyger vi. Vill vi vinna, så vinner vi. Men vi måste förtjäna det, man blir inte en av de bästa i världen genom att sitta och drömma samtidigt som man rullar tummarna. Det handlar om att hantera motgång efter motgång efter motgång, vända på det och göra det till sin fördel. Som en fantastisk man en gång sa till mig; jag har inte misslyckats, bara hittat ett sätt att inte göra det på. 
 
Det handlar om att göra det absolut bästa man kan av sina förutsättningar, istället för att ödsla tid på att klaga över dom. Klaga på att du inte har tillräckligt med pengar, tillräckligt bra hästar, whatever. Varför ska vi ödsla tid på att önska att vi hade mer eller jämföra oss med andra? Vad vinner vi på det, förutom ett dåligt självförtroende som hånflinar åt oss med jantelagen i högsta hugg? Jag älskar när någon säger åt mig att jag inte kan göra det, för att det aldrig har blivit gjort förut. Det betyder att jag blir den första som gör det.
 
Det handlar om att investera i sig själv. Tanka dig själv med timmar av träning, kunskap och erfarenheter för att växa i slutändan. Och det tar tid, men ge. aldrig. upp.