Slitna måndagsvibes

Hej, trött och sliten måndag! Somnade innan jag hann sätta på alarmet igår, och det var ren tur att jag kom upp i tid idag för att fodra.. Sedan var det NIU träning på schemat! Idag jobbade vi över bommar med fokus på att ha med oss yttersidan och stödet på yttertygeln. Vision skötte sig över förväntan, mjuk som smör och så himla ridbar! Riktigt roligt. 
Igår var det tävling på Kungsbacka Ridklubb. Att bara skrittjobba henne innan en tävling var ingen vidare hit, jag hade en överladdad, het och fruktansvärt stark häst. Fick inte igenom mycket till halvhalter, och vi fick med oss en bom av bara farten i den första klassen. Till den andra klassen hade hon lugnat ner sig lite, men hon var fortfarande så stark att jag fick ta ut vägarna ordentligt för att hinna få koll på henne. Vi fick till en rätt bra runda och var felfri på hinder, däremot drog vi på oss ett tidsfel med några hundradelar. Lite surt, men överlag är jag väldigt nöjd med henne! Det är så himla roligt att hon kliver in på en tävlingsbana och vill hoppa allt hon ser, och helst så fort som möjligt. Hon tycker det är roligt, och det är huvudsaken i dagsläget. Visions inställning på tävling har varit något vi jobbat med hela året, eftersom hon tidigare nästan har blivit tjurig och mest velat gå hem.
 
Men nu är det en ny vecka med nya mål och planer! Just nu händer det inte så himla mycket på hästfronten, så vi kommer lägga lite extra krut på träningen istället.

Måndag: NIU träning (ridhus) - Skritta av utomhus.
Tisdag: NIU träning (ridhus) - Skritta av utomhus.
Onsdag: Promenad 30 min (asfalt) - Vila.
Torsdag: NIU träning (ridhus) - Skritta av utomhus.
Fredag: Trimma utomhus (KRK) - Repetera det vi tränat på.
Lördag: Intervallträning (travbana)
Söndag: Lätt jogging (KRK) - Lösgörande, låg rund form med avlastad rygg.

För min egen del är det tillbaka till de rutiner jag tappade när jag blev förkyld. Är fortfarande inte helt frisk, men jag orkar bara inte sitta still längre. Ät bra, träna bra, må bra - bli bra!Kom ihåg mig